Emilie Daems

Seksuoloog

Wie ben ik?

Emilie Daems
Na mijn opleiding vroedkunde aan de Arteveldehogeschool te Gent behaalde ik mijn diploma als seksuoloog. Op dit moment werk ik deeltijds als verpleegkundige en seksuoloog bij vzw Pasop en werk ik daarnaast als klinisch seksuoloog in een multidisciplinaire groepspraktijk, Ruimte.

Als klinisch seksuoloog ben ik aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Seksuologen en ben ik daar ook erkend als seksuoloog. Door mijn vooropleiding als vroedvrouw en mijn ervaring bij vzw Pasop heb ik veel inzicht in de vrouwelijke seksualiteit, seksueel overdraagbare aandoeningen en prostitutie. In mijn praktijk probeer ik snel tot een oplossing te komen en werk ik vaak met oefeningen om meer inzicht te krijgen in de vraag waarmee cliënten mij benaderen. Soms kan één sessie al voor veel opluchting zorgen.

In 2017 ben ik ook gestart met de erkende opleiding tot oplossingsgericht psychotherapeut aan het korzybski-instituut.